Acte presentació del llibre Futbolística de Ramon Usall.

El passat dimecres 31 de maig varem celebrar la presentació del llibre “Futbolítica” del historiador i exdiputat al Parlament de Catalunya Ramon Usall a la sala d’actes del club.

Van començar la presentació el President Joan Rion i Francesc Poblet en nom de la Comissió de Memòria Històrica del club.

Les primeres intervencions foren a càrrec de Joan Carles Girbés, director d’Ara Llibres, editor de la publicació que es presentava, i Jordi Creus director de la revista Sàpiens, on va aparèixer també un article sobre el nostre club al seu darrer número de maig. Girbés va destacar l’excepcionalitat de fer la presentació d’un llibre, és a dir, un acte cultural, en un club de futbol i ens va felicitar per la iniciativa.

Ramo Usall, com a autor, va analitzar i desenvolupar el contingut del seu llibre: petites històries d’un seixanta club de futbol de tot el món que han tingut una relació especial amb el seu entorn polític i social. En l’àmbit del Principat de Catalunya els clubs representatius escollits han estat el FC Barcelona i el CE Júpiter, d’aquí l’especial sentit que adquiria aquest acte.

Per acabar, es va celebrar un debat entre l’autor i els dos coneguts periodistes esportius convidats: Frederic Porta (L’Esportiu) i Pep Riera (El Punt-Avui) amb el corresponent torn de preguntes i intervencions del nombrós públic assistent entre els que varem reconèixer, per exemple, al també exdiputat Antonio Baños o a l’historiador esportiu Carles Viñas.

Una copa de cava enmig d’una animada tertúlia va fer allargar l’acte més del previst. L’èxit de la convocatòria ens anima a seguir en aquest camí d’implicació amb el nostre entorn com a entitat del país.